Nové vinné Ice etikety od UPM Raflatac

0
909

Nové vinné Ice etikety od UPM Raflatac

Jedním z odvětví, které se hojně skloňuje v souvislosti s etiketami, je určitě vinařství. Vinná etiketa je totiž ve skrze specifická. Společnost UPM  Raflatac EMEIA představila pro vinaře zbrusu novou řadu etiketových laminátů, vytvořených právě speciálně pro vinařskou branži. Jde o řady Ice a Ice Premium, které zaručují dlouhou životnost a stálý vzhled etiket na lahvích a účinky jejich lepu i chladu či vlhku. To se týká zejména bílých a šumivých vín.vino-etikety

Etikety, které jsou vystaveny vlku i chladu takto nevrásní, nevznikají na nich žádné bubliny a jejich okraje se také neodlupují ani tehdy, pokud jsou ponořeny do ledu. U etikety řady Ice Premium vydrží být ponořeny do nádoby s ledem klidně až po dobu čtyř hodin. Nepoškozené při tom zůstává rovněž její zlacení a celkově i reliéf ražby. To vše uvedl Jay Betton, který je vedoucím etiketových řešení určených pro vína, alkohol a celkově i pro potraviny v UPM Raflatac.

Etiketa přehledná i trvanlivá

Odborníci se shodují, že vinná etiketa musí nést nejen základní informace o víně, ale musí být i přehledná. Některá vinařství proto sází na tradiční etikety, které už zákazníci znají. Přesto si ale pouze několik vysoce významných a slavných vinařství dneska může dovolit uvádět stále na trh své nezměněné a stejné etikety. Jsou naopak i vinaři, kteří dávají přednost moderním kreacím. Umění, design etikety a její informativní hodnota musí být v rovnováze.

Písmo na etiketě má být jednotné, žádné příliš dlouhé věty a cizí slova. To odradí téměř každého zákazníka. Čemu klient nerozumí, to jej odradí a nezajímá. Odvážné etikety sází na uvádění málo informací, třeba obrázek, název usedlosti a pouze ročník. Je to znak velkého sebevědomí, a dobře etablované samotné značky, kdy není třeba zákazníkovi více sdělovat. Povinné údaje by ale na etiketě nikdy neměly chybět.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..